Aktualności

Dev #17 – Status CBT oraz nowa gra na silniku LiF

27.05.2017 - 15:05 - Autor:

 

"Hej feudaliści!

Trzecia część zamkniętych beta testów wystartowała (i będzie trwać do 18 maja), otrzymujemy mnóstwo informacji zwrotnych i kontynuujemy poprawę stabilności gry i adresowanie błędów.

Proszę pamiętać, że w tym tygodniu nie będzie JH – naprawdę nam przykro z powodu tej niedogodności. Rozwiązujemy problemy związane z wydajnością podczas walki na dużą skalę z wieloma graczami i koniami w bliskiej odległości i pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu. Wasze cenne rzeczy są teraz bezpieczne.

Poza tym będziemy pisać o czymś ekscytującym, dającym wgląd w przekonania, tradycje i zwyczaje ludów w grze. Jesteśmy bardzo podekscytowani mogąc się tym z wami podzielić!

 

 

(więcej…)

Patch v0.8.5.0 – LiF: MMO

27.05.2017 - 15:05 - Autor:

 

"Cześć wszystkim,

Zlokalizowaliśmy i naprawiliśmy kilka nieprzyjemnych błędów. Błędy te dotyczyły głównie serwera oraz gildii/roszczeń.

Patch v0.8.5.0:

Nowe funkcje:

– Nawet najmniejsze roszczenia osobiste (25 lub mniej kratek) wymagają poświęcenia teraz – bez odpowiednich darów, bogowie usuną twoje roszczenia po drugim wschodzie słońca.

Poprawiono błędy:

– Zostały naprawione prawa dowódcy i mniejszych dowódców w gildii. Oboje mogą zapraszać, wyrzucać, zmieniać prawa i role każdego gracza w gildii. Tylko przywódca gildii może usunąć gildie, zmienić heraldrykę i relacje z innymi gildiami. Mniejszy przywódca nie może zmieniać praw przywódcy gildii ani usunąć go z gildii.
– Usunięto kilka awarii związanych z serwerem.
– Przerobiono interakcje z roszczeniami sąsiadów.

– Zespół LiF"

 

Patch v1.3.1.0 – LiF: YO

27.05.2017 - 14:05 - Autor:

 

"Cześć wszystkim,

Mówiliśmy naszym zającom, żeby zachowywały się jak dobre króliczki, więc nie będzie od nich więcej jaj. Zajączki również powiedziały nam jak rozwiązać kilka problemów, pełna lista poniżej!

Patch v1.3.1.0:

Poprawiono błędy:

– Można teraz budować na nie wyrównanych kratkach terenu w trybie GM'a.
– Można teraz kopać tunele blisko wyrównanych kratek terenu.
– Nie ma już nieznanego typu uszkodzeń, typ otrzymanego uszkodzenia jest wskazywany poprawnie.
– Koniec z umieraniem z powodu upadku po odrodzeniu. Wprowadzony został nowy algorytm odrodzenia.
– Uszkodzenia zadawane ruchomym obiektom działają teraz zgodnie z planem.
– Naprawiono nieskończone oszałamiające uderzenie, podczas gdy zostaliśmy trafieni w czasie jazdy konnej.
– Ustawienie jakości terenu jest zachowywane po ponownym uruchomieniu gry.
– Śmierć resetuje teraz mnożnik jakości żywności do wartości domyślnej.
– Lina nie była realistycznym przedmiotem dla wyższych poziomów pomników i nie zawierała wystarczającej jakości. Potrzebne będą bardziej trafnie wycenione przedmioty, aby zwiększyć roszczenia na wyższych szczeblach.

– Zepsół LiF"

 

Patch v0.8.4.1 – LiF: MMO

06.05.2017 - 10:05 - Autor:

 

"Cześć wszystkim.

Dodajemy kilka małych poprawek przed weekendem, które są głównie poświęcone mechanice JH w MMO. Chcemy przypomnieć że JH jest prostą mechaniką zastępczą, dopóki nie wdrożymy odpowiednich bitew i systemów oblężniczych!

Przygotujcie się! JH będzie aktywne w ten weekend zgodnie z następującym harmonogramem:

Sobota – 18:00 UTC (14:00 EDT, 11:00 PDT, 20:00 CEST, 21:00 MSK)
Niedziela – 18:00 UTC (14:00 EDT, 11:00 PDT, 20:00 CEST, 21:00 MSK)

Patch v0.8.4.1:

Nowe funkcje:

– Wdrożono ciemny rytuał odwołania. Działa tylko podczas JH i umożliwia osobie atakującej usunięcie osobistej ochrony z obszaru roszczeń, które są umieszczone na terenie broniącej się gildii. Odprawienie rytuału zajmuje trochę czasu, jest głośny i może być zauważony przez dym wydobywający się z koła.
– Wszystkie sprzęty oblężnicze, łącznie z trebuchetami, będą narażone na uszkodzenia, niezależnie od miejsca w którym są umieszczone i otrzymają obrażenia niezależnie od tego, czy JH jest aktywne czy nie.
– Zmniejszono ceny lin.

(więcej…)

Dev #16 – Stan CBT i nadchodzące JH

06.05.2017 - 09:05 - Autor:

 

 

"Cześć feudaliści!

Od ponad tygodnia nasza CBT jest nękana ciężniki opóźnieniami serwera, które pojawiały się losowo bez widocznego powodu na pierwszy rzut oka. Nieustannie staraliśmy się znaleźć problem tworzący te opóźnienia – lub przynajmniej go zminimalizować (w efekcie zostało wprowadzonych wiele optymalizacji serwera).

Na szczęście w środę, udało nam się zlokalizować błąd emilacji wirtualnego procesora, który zakłócił implementację naszych wielowątkowych obliczeń. Z przyjemnością informujemy, że ten długotrwały problem już nie istnieje!

(więcej…)